Solinarska kulinarika na Solinarskem prazniku ob prazniku sv. Jerneja
Vljudno vabljeni v soboto, 23. avgusta 2025 v Krajinski park Sečoveljske soline, na Solinarski praznik ob prazniku sv. Jerneja, kjer bo tudi četrti dogodek letošnje izvedbe kulinarično-dediščinskega projekta »Solinarska kulinarika«.
Tokratni dogodek projekta »Solinarska kulinarika« bo potekal v okviru Solinarskega praznika ob prazniku sv. Jerneja. Program bo potekal v Multimedijskem centru na Leri.
Program dogodka:
18.00:
Marko Bonin, direktor Pokrajinskega muzeja Koper
Lastniške spremembe v Sečoveljskih solinah na začetku 20. stoletja
Predavanje
18.30:
Diego Lazar, vodja skupine pridelave soli družbe SOLINE Pridelava soli, d.o.o.
Pogovor o solinarstvu
Moderira dr. Maja Bjelica, Znanstveno-raziskovalno središče Koper
19.15:
Solinarska družina, etnografska skupina Italijanske skupnosti »Giuseppe Tartini« Piran
Predstavitev solinarske »marende«
Solno polje Občine Piran
Celoten program Solinarskega praznika je dosegljiv na spletni strani Avditorija Portorož in tukaj.