Preskočite na vsebino

Solinarska kulinarika na Solinarskem prazniku ob prazniku sv. Jerneja

Vljudno vabljeni v soboto, 23. avgusta 2025 v Krajinski park Sečoveljske soline, na Solinarski praznik ob prazniku sv. Jerneja, kjer bo tudi četrti dogodek letošnje izvedbe kulinarično-dediščinskega projekta »Solinarska kulinarika«.

Tokratni dogodek projekta »Solinarska kulinarika« bo potekal v okviru Solinarskega praznika ob prazniku sv. Jerneja. Program bo potekal v Multimedijskem centru na Leri.

 

 

Program dogodka:

 

18.00:

 

Marko Bonin, direktor Pokrajinskega muzeja Koper

Lastniške spremembe v Sečoveljskih solinah na začetku 20. stoletja

Predavanje

 

18.30:

 

Diego Lazar, vodja skupine pridelave soli družbe SOLINE Pridelava soli, d.o.o.

Pogovor o solinarstvu

Moderira dr. Maja Bjelica, Znanstveno-raziskovalno središče Koper

 

19.15:

 

Solinarska družina, etnografska skupina Italijanske skupnosti »Giuseppe Tartini« Piran

Predstavitev solinarske »marende«

Solno polje Občine Piran


 

Celoten program Solinarskega praznika je dosegljiv na spletni strani Avditorija Portorož in tukaj.

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.