Preskočite na vsebino

VODSTVA IN OGLEDI

V Pomorskem muzeju želimo pomorske in druge muzejske vsebine približati vsem obiskovalcem. V muzeju so ohranjene naše skupne zgodbe, naša skupna dediščina. Želimo si, da jo vsak obiskovalec spozna in jo skupaj z nami ohranja pri življenju.

ŠOLE


V vodeni skupini je lahko največ 30 učencev. Vodenje šolskih skupin traja do 1 ure, po dogovoru pa je vodenje lahko krajše. Možna so tudi tematska vodenja ali vodenja v kombinaciji z delavnicami. Najave za vodenje šolskih skupin sprejemamo vsaj en teden pred obiskom.

 

 


POSEBNA VODSTVA


Raziskuj v Pomorskem muzeju (primerno za predšolske otroke in učence 1. razreda)

Otroci raziskujejo Pomorski muzej in iščejo različne predmete v različnih zbirkah. Otroci izvedo, kakšna sta vloga in pomen muzeja.


Spoznajmo Tonino hišo (primerno za učence od 1. do 4. razreda)

Učenci na razstavi spoznajo, kako so nekoč živeli v istrskih vaseh, in si ogledajo, kako so pridelovali oljčno olje. Ob ogledu etnološke zbirke v Sv. Petru učenci izpolnjujejo tematske delovne liste.


Muzej solinarstva (primerno za učence od 4. do 9. razreda)

Otroci lahko z izpolnjevanjem delovnih zvezkov spoznajo, kako so naši stari starši pridelovali sol in kako so preživljali delovno poletje v solinah.

 

 


SKUPINE


Strokovno vodstvo je na voljo po muzejskih zbirkah v matični stavbi in vseh dislociranih enotah. V vodeni skupini priporočamo do 25 oseb. Vodenje navadno traja 1 uro. Za obiskovalce iz tujine je na voljo vodstvo v angleškem in italijanskem jeziku. Rezervacije za vodenje skupin sprejemamo vsaj en teden pred obiskom.

 

 


Voden ogled lahko rezervirate:


Tel: +386 (0)5 671 00 40
booking.pommuz@pommuz-pi.si

 

 


Pri rezervaciji je treba navesti datum in uro prihoda in se rezerviranega termina držati. V primeru nepredvidenih zamud nas o tem čim prej obvestite na telefonsko številko +386 (0)5 671 00 40. Ob nepravočasni odjavi/preklicu vodenja, torej manj kot en delovni dan pred prihodom, si muzej pridržuje pravico zaračunanja stroškov za vodnika, ki znaša 20 €/skupino.

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.