Preskočite na vsebino

MUZEJSKA KNJIŽNICA

V okviru muzeja že od njegove ustanovitve deluje tudi knjižnica, zgodovina knjižničnega fonda pa sega v čas daleč pred tem. V stavbi, kjer naj bi se nahajal novoustanovljeni muzej, sta namreč dobila prostore tudi mestni arhiv in stara piranska Mestna knjižnica (Biblioteca Civica di Pirano).

Tematika knjig, ki jih hranimo v zbirki »Biblioteca Civica«, je zelo različna, med njimi pa je kar nekaj dragocenih primerkov. Pomemben del knjižnega fonda je iz 16. stoletja (najstarejša knjiga je izšla leta 1501). Od zanimivejših omenimo le obsežno, tematsko razdeljeno Diderojevo enciklopedijo iz druge polovice 18. stoletja, in seveda edini v celoti ohranjeni primerek atlasa iz leta 1526, katerega avtor je Izolčan Pietro Coppo.


Od konca leta 1997 je knjižnica Pomorskega muzeja aktivni član sistema COBISS in do knjižničnega kataloga lahko dostopate tudi preko interneta.


Knjižnica je odprta vsak delovnik od 9. do 13. ure. Vaše želje in vprašanja bo tudi preko elektronske pošte sprejel bibliotekarski svetnik dr. Igor Presl.

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.