Preskočite na vsebino

O NAS

 

Dobrodošli v Pomorski muzej!


Pomorski muzej Piran domuje v palači Gabrielli, zgrajeni sredi 19. stoletja tik ob piranskem  pristanišču. Muzej zbira, preučuje in predstavlja pomorsko dediščino in na pomorstvo vezane gospodarske panoge obalnega območja in celotnega slovenskega prostora.

V ta namen ima urejeno zbirko pomorske arheologije, etnološko ribiško zbirko ter zgodovinsko, etnološko in umetnostnozgodovinsko zbirko pomorstva od srednjega veka do konca 2. svetovne vojne. Poleg tega ima muzej še štiri dislocirane enote: Muzej solinarstva v Sečoveljskih solinah, ki prikazuje nekdanje življenje solinarjev in tradicionalni način pridelovanja soli; etnološko zbirko Tonina hiša, kjer je v rekonstruirani oljarni z mlinom in stiskalnico ter kmečko kuhinjo in sobo prikazano oljarstvo in način življenja istrskega kmeta v preteklosti; Tartinijevo spominsko sobo v rojstni hiši violinista Giuseppeja Tartinija, kjer so predstavljeni dragoceni predmeti iz njegove zapuščine, med katerimi zbuja pozornost njegova violina; Monfort, nekdanje skladišče soli, pa prikazuje zbirki tradicionalnega ladjedelstva in razvoja vodnih športov, poleg tega je na ogled nova razstava »Sal Nostrum: iz solin v skladišča soli«, ki prikazuje razvoj skladišč soli in pot soli iz solin v skladišča. V morju pred Pomorskim muzejem je usidrano muzejsko plovilo: jadrnica Galeb, ki sta ga muzeju podarila znana baletnika Pia in Pino Mlakar. Pomorski muzej Piran je postavil tudi zbirko Izolana, Hišo morja v Izoli, nad katero ima tudi strokovni nadzor.

 

 

Virtualni ogled piranskega pristanišča

 

 

VIZITKA/KONTAKT


Pomorski muzej – Museo del mare »Sergej Mašera« Piran – Pirano
Cankarjevo nabrežje 3
p.p. 103
SI-6330 Piran
Slovenija


Davčna številka: 19410735
Matična številka: 5052238
poslovni račun: SI56 0110 0600 8347 746

 

 


Direktor: Franco Juri


Tel: +386 (0)5 671 00 40
Fax.: +386 (0)5 671 00 50


Elektronski naslov: muzej@pommuz-pi.si
Elektronski naslov za naročanje ogleda in vodstva: booking.pommuz@pommuz-pi.si

 

 

 

Spoštovani,

 

v letu 2018 je začela veljati evropska Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR), ki med drugim zahteva pisno privolitev k uporabi kontaktnih podatkov za pošiljanje vabil in drugih obvestil ali tiskovin.


Če želite prejemati naša vabila in druga obvestila, prosimo izpolnite spodnjo izjavo.

 

Prijava na e- novice

 

 


LOKACIJA

 

Lokacija muzeja

 

 

 

Lokacije in zbirke

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.