Preskočite na vsebino

Dogodki

Belo zlato Cervie
26. 10. 2020 Belo zlato Cervie Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran od 20.10.2020 gosti razstavo Muzeja soli v Cervii »Belo zlato Cervie«, avtorice Annalise Canali. Razstava je prevedena tudi v slovenski jezik in prikazuje značilnosti in številne podobnosti tamkajšnje solinarske dediščine s solinarstvom v Piranu. Dogodek ob odprtju gostujoče razstave, zaradi epidemije ni bil javen, udeležilo se ga je le 6 oseb, med njimi tudi župan občine Piran Đenio Zadković. O razstavi in značilnosti solin v Cervii, pa o tesni sorodnosti le-teh s piranskimi solinami je prisotnim spregovoril dr.Flavio Bonin. Razstava bo na ogled do konca letošnjega leta.
Odprtje razstave Pomorskega muzeja Piran »Kamen na kamen… Rimska arhitektura severozahodne Istre« v Mestnem muzeju Zagreb
20. 10. 2020 Odprtje razstave Pomorskega muzeja Piran »Kamen na kamen… Rimska arhitektura severozahodne Istre« v Mestnem muzeju Zagreb V četrtek, 15. oktobra 2020, je bila v Mestnem muzeju Zagreb svečano odprta razstava Pomorskega muzeja Piran »Kamen na kamen… Rimska arhitektura severozahodne Istre« avtorice Snježane Karinje. Razstavo je pripravil Pomorski muzej v sodelovanju z Muzejem grada Umaga, Zavodom za varstvo kulturne dediščine  Slovenije in Arheološkim muzejem Istre, Inštitutom za arheologijo in dediščino UP FHŠ, Centrom za komunikacijo, sluh in govor in Pokrajinskim muzejem Koper. Na njej so predstavljena arheološka najdišča od Jernejevega zaliva pri Ankaranu do Novigrada v Istri.