Preskočite na vsebino

Solinarska kulinarika 2024 – praznik svetega Jerneja

Vljudno vabljeni v nedeljo, 25. avgusta 2024, ob 10. uri na dvorišče ob cerkvi sv. Jerneja v Seči na četrti dogodek letošnje pete izvedbe kulinarično dediščinskega projekta »Solinarska kulinarika«.

 

Program:
 

10:00
Tradicionalno obeleževanje praznika sv. Jerneja s sveto mašo in družabnim srečanjem
11:00
Kulturni program na cerkvenem dvorišču: predstavitev projekta Solinarska kulinarika in tradicionalna glasba z Marinom Kranjacem in Edijem Dobrilovichem

 

 


 

V letu 2024, ko so Dnevi evropske kulturne dediščine posvečeni dediščini kulturnih poti, mreženju in povezavam, bo potekala peta izvedba projekta Solinarska kulinarika. Projekt je poleg spoznavanja kulturne krajine solin, solinarskih veščin in življenja osredinjen na preučevanju, predstavitvi in pripravi jedi povezanih s kulturo bivanja in dela v solinah.

 

Naslednji dogodek Solinarske kulinarike 2024 bo 2. oktobra ob 18.00 v Monfortu, nekdanjem skladišču soli v Portorožu.

 

V skupni organizaciji in sodelovanju Pomorskega muzeja »Sergej Mašera« Piran, Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti Piran s Skupnostjo Italijanov »Giuseppe Tartini« Piran in Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, upravljalcem Krajinskega parka Sečoveljske soline, podjetjem Soline d.o.o., etnografske skupine Solinarska družina, Župnijo Sečovlje, Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper, Združenjem Muzofil, Slovenskim konservatorskim društvom in drugimi …

 

Vljudno vabljeni!
 

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.