Solinarska kulinarika
V solinah bo ponovno zadišalo v okviru četrte izvedbe kulinarično dediščinskega projekta Solinarska kulinarika.
V skupnem sodelovanju Pomorskega muzeja »Sergej Mašera« Piran, Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti Piran, Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Skupnosti Italijanov »Giuseppe Tartini« Piran, Krajinskega parka Sečoveljske soline, podjetja Soline d.o.o., Župnije Sečovlje, Kulturno umetniškega društva Škver in Društva mladih italijanske narodne skupnosti bomo pripravili več dogodkov, kjer predstavljamo solinarsko dediščino in pripravljamo jedi, ki so bile del solinarskega vsakdana.
Četrtek, 17. avgust 2023
Muzej solinarstva, Fontanigge, Krajinski park Sečoveljske soline
Dogodek bo potekal po sledečem programu:
18.00 Odhod vlaka od vhoda v Fontanigge v Krajinskem parku Sečoveljske soline do Muzeja solinarstva in kratek voden ogled
19:00 Koncert istrskih glasbenih izročil skupine Füze Muze & J'MMMa
Füze Muze & J'MMMa so raziskovalke in raziskovalci zvočnega izraza, ki ustvarjajo pod okriljem Združenja Muzofil in KUD Erta, bodo predstavili viže istrskega glasbenega izročila.
19:30 Predstavitev in prikaz priprave ter peka kruha iz solinarske krušne peči
21:00 Odhod vlaka iz Muzeja solinarstva do vhoda v Fontanigge v Krajinskem parku Sečoveljske soline
Vse obiskovalce vabimo, da v namen zmanjševanja uporabe embalaže za enkratno uporabo, s seboj prinesete lasten kozarec.