Preskočite na vsebino

Solinarska kulinarika v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine

5. oktobra je v razstavišču Infocentra Pomorskega muzeja Monfort v Portorožu potekal zaključni dogodek v okviru projekta Solinarska kulinarika. Srečanje je potekalo v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine.

 

V uvodnem delo so Veronika Bjelica, kustosinja Pomorskega muzeja "Sergej Mašera" Piran, Matjaž Kljun, konservator Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Piran in Andrea Bartole, predsednik Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti, Piran, predstavili letošnjo izvedbo projekta in se zahvalili vsem sodelujočim.

 

Giorgina Rebol, predstavnica skupine Solinarska družina je nato predstavila jedi, ki so jih letos kuhali v Muzeju solinarstva, Aleš Cherbocci pa je pokazal fotografije in video vsebine, ki so jih v okviru projekta pripravili Društvo mladih italijanske narodnosti.

 

Sledila je predstavitev publikacije Besede in okusi istrske kužine, kjer so zbrani različni recepti, pripovedi o prehranjevalnih navadah nekoč, obsega pa tudi slovarčke besed iz istrske kuhinje.

Predstavili sta ju soavtorica izr. prof. dr. Suzana Todorović in urednica Ingrid Celestina iz knjigarne in založbe Libris.

 

Dogodek je popestril glasbeni duet Angelo in Edi Dobrilovič.

 

 

Fotografije: Pomorski muzej Piran in Aleš Cherbocci iz Italijanske skupnosti Piran

 

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.