Preskočite na vsebino

Solinarska kulinarika - peka kruha

17. 8. 2023 je v Muzeju solinarstva potekal tretji dogodek v okviru četrte izvedbe projekta Solinarska kulinarika. 
V krušni peči Muzeja solinarstva je ponovno zadišalo po sveže pečenem kruhu, ki sta ga pekla Anita Dessardo in njen vnuk Domen Dessardo iz Lucije.
 

Predstavila sta celoten postopek izdelave kruha, od priprave testa do peke. Člani Solinarske družine so delili zanimive podrobnosti in posebnosti tradicionalne peke kruha v solinah nekoč.

 

Tudi najmlajši obiskovalci so imeli priložnost oblikovati majhne hlebčke iz pravega krušnega testa ter jih, kot so to počeli v starih solinah, označiti s krušnimi žigi ali drugimi oznakami.

 

Dogodek je dodatno popestrila glasbena izvedba skupin Füze Muze & J'MMMa, ki delujeta pod okriljem Združenja Muzofil in KUD Erta.

 

Ob zaključku dogodka so imeli vsi obiskovalci priložnost okusiti sveže pečen kruh iz krušne peči na drva Muzeja solinarstva.

 

Foto: Veronika Bjelica, Tina Braico

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.