Preskočite na vsebino

Solinarska kulinarika - tretji dogodek

20. julija je v Muzeju solinarstva potekal tretji dogodek v okviru projekta Solinarska kulinarika. Srečanje je bilo posvečeno pripravi polente, jedi, ki so jo v solinah pogosto pripravljali.

 

Pripravo polente je prikazal Milan Kogovšek, s pričevanji pa je sodelovala tudi Solinarska družina. Na ustvarjalnih delavnicah, ki jih je pripravila muzejska kustosinja so otroci ustvarjali slane slike.

 

Maja Bjelica je predstavila solinarsko dejavnost Združenja Muzofil, ki jo ožja skupina članov in članic društva opravlja na Leri na fondu N19. Ogledali smo si projekcijo kratkega dokumentarno eksperimentalnega filma SOL ZA SOL, ki je nastal med delom na fondu leta 2018.

Dogodek je popestril glasbeni duet Angelo in Edi Dobrilovič.

 

Fotografije: Pomorski muzej in Aleš Cherbocci iz Italijanske skupnosti Piran