Preskočite na vsebino

Dediščina solin – kuhinja naših non

Soline so bile prizorišče kulinarične oddaje, ki je nastala v sodelovanju Regionalnega TV programa Koper, Pomorskega muzeja Sergej Mašera Piran, Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti Piran, Skupnosti Italijanov Piran Giuseppe Tartini in Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Nastala je serija kratkih oddaj, v katerih je rdeča nit neprecenljiva kulturna in naravna dediščina tega zavarovanega območja. Del zaklada so tudi tradicionalne jedi, ki jih domačini še vedno pripravljajo, saj se recepti jedi iz lokalnih sestavin niso izgubili, ampak se prenašajo iz roda v rod. Pred kamero so tako stopili domačini, katerih življenja so na različne načine povezana s solinami in solinarstvom ter prikazali pripravo jedi, ki so jih jedli tudi njihovi predniki.

 

2. oktobra smo v nekdanjem skladišču Monfort imeli javno predstavitev oddaj z naslovom Dediščina solin – kuhinja naših non, v katerih je zajeto bogastvo kulinaričnega izročila in poudarjen pomen ohranjanja tradicionalne pridelave soli.

 

Prva oddaja bo na ogled na TV SLO1 v nedeljo, 24.10. ob 12.40.

 

Vabljeni k ogledu!

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.