Preskočite na vsebino

Solinarska kuhinja - tretji dogodek projekta

V sredo 4. avgusta 2021 se je v Muzeju solinarstva na predelu Fontanigge v Sečoveljskih solinah odvil tretji dogodek v sklopu projekta Solinarska kulinarika, ki ga Pomorski muzej "Sergej Mašera" Piran organizira z Zavodom za varstvo kulturne dediščine, Samoupravno skupnostjo italijanske narodnosti Piran in Skupnostjo Italijanov »Giuseppe Tartini« Piran. Prikazali in predstavili smo kuhanje mineštre.


 
Postopek priprave zelenjavne mineštre sta prikazala Bruno in Rozana Bonin v sodelovanju s člani Solinarske družine / “La Famea dei salinai”. Pripravili smo še dve vrsti minešter: bobiče in ješprenovo mineštro, ki so jih obiskovalci lahko preizkusili.

 

Tamara Lindič in Matjaž Kljun, konservator ZVKDS OE Piran sta obiskovalce vodila po zbirki Muzeja solinarstva, Veronika Bjelica, kustosinja Pomorskega muzeja, je vodila ustvarjalno delavnico solnih slik, direktor muzeja Franco Juri, pa je predstavil in otvoril gostujočo fotografsko razstavo "Z morjem v očeh. Podobe življenja, krajev in znanja Severnega Jadrana", ki jo je pripravilo društvo "Lacus Timavi" iz Tržiča.

 

Veronika Bjelica
 

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.