Preskočite na vsebino

Solinarska kuhinja - drugi dogodek projekta

V sredo 21. julija 2021 se je v Muzeju solinarstva na predelu Fontanigge v Sečoveljskih solinah odvil drugi dogodek v sklopu projekta Solinarska kulinarika, ki ga Pomorski muzej "Sergej Mašera" Piran organizira z Zavodom za varstvo kulturne dediščine in samoupravno skupnostjo italijanske narodnosti Piran. Prikazali in predstavili smo kuhanje polente z ribami. 

 


Postopek priprave polente je prikazala Anita Dessardo, Giorgina Rebol pa je povedala nekaj besed o tradicionalni pripravi polente. Solinarska družina je prikazala kako so včasih obedovali v solinah, italijanska skupnost pa je razstavila zbirko večinoma bakrenih posod  v katerih se je kuhala polenta. Tamara Lindič in Matjaž Kljun, konservator ZVKDS OE Piran sta obiskovalce vodila po zbirki Muzeja solinarstva, Veronika Bjelica, kustosinja Pomorskega muzeja, je vodila ustvarjalno delavnico barvanja rože vetrov, avtorica Amalia Petronio pa je predstavila novo publikacijo Le donne ripristinano la Voga Veneta a Pirano / Ženska veslaška skupina v Piranu oživlja tradicionalni beneški način veslanja.


Naslednji dogodek bo 4. avgusta.