Preskočite na vsebino

Bivanje z lesom

BIVANJE Z LESOM

Gostujoča razstava SLOWOODLIFE, d. o. o.

v Infocentru Monfort v Portorožu od 27. julija do 28. avgusta 2022

Je mogoče bivati v kakovostno grajeni hiši iz lesa in si dom opremiti z lesenim interierjem? Odgovor je »da«! O tem se lahko prepričate na razstavi Bivanje z lesom SloWOODlife.

 

Od 27. julija 2022 si lahko v Monfortu ogledate razstavo, na kateri se s predstavitvijo lesenih objektov in k trajnostnemu razvoju usmerjenih produktov predstavljajo podjetja, ki ustvarjajo trg lesnih in ostalih proizvodov povezanih z višjo bivanjsko kulturo sodobnega uporabnika. Lesene hiše izpolnjujejo bistvene zahteve sodobne trajnostne gradnje, ki zmanjšuje okoljsko obremenitev, je energetsko varčna in nudi visoko stopnjo bivalnega ugodja. Hiše in interier iz lesa predstavljajo prijetno, varno in zdravo bivalno okolje.

 

Z uporabo lesa za izdelke in objekte varujemo gozdove
Slovenija je najbolj gozdnata dežela v Evropi. 60 odstotkov države pokrivajo gozdovi. Na leto v naših gozdovih priraste 4 kubične metre lesa na prebivalca, za izdelke (hiše in opremo) pa ga na prebivalca porabimo le okoli 0,5 kubična metra. 

 

Pomembno: les je naravni material, ki je podvržen biološkemu razkroju. Pri določeni starosti se pri drevesih prične proces trohnenja/ razkroja. Če dreves pravočasno ne posekamo, drevesa namesto absorbcije pričnejo ogljikov dioksid sproščati v ozračje. Zato je dobro vedeti, da z uporabo lesa za izdelke in objekte posredno varujemo gozdove.

 

Monfort obiskovalce seznanja z eno od oblik okolju prijazne gradnje ter predstavlja kamenček v mozaiku ozaveščanja javnosti o pomembnosti vpeljave trajnostnih konceptov na čim več področjih življenja in družbenega delovanja.

 

Organizacija in izvedba razstave:  SLOWOODLIFE, d. o. o.
Pokrovitelji razstave: Direktorat za lesarstvo, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, in javna agencija SPIRIT Slovenija
Več o razstavi si lahko preberete na spletni strani SLOWOODLIFE.

 

 

 

 

"Z razstavo želimo prispevati k prepoznavanju kakovostne lesene gradnje in pomena lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa kot estetsko dovršenega pohištva ter opreme za delo in bivanje.


Na panojih se predstavljajo najbolj kakovostni slovenski ponudniki lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa. Z razstavo želimo leseno gradnjo in les kot dobrino, čim bolj neposredno predstaviti uporabnikom na takšnih lokacijah, kjer je osnova za pozitivno izkušnjo sproščeno vzdušje in sodobno urejen lokalni ambient.


Razstava po eni strani spodbuja pozitivni odnos do lesa in popularizira kulturo gradnje in rabo lesa, po drugi pa omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti."
 

 

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.