Preskočite na vsebino

Delavnica za otroke: Živalski motivi in materiali v zbirkah vzhodnoazijskega porekla v Sloveniji

Delavnico bo vodila dr. Klara Hrvatin iz Oddelka za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Predstavili vam bomo živalske materiale in simbolno motiviko živali na predmetih iz zbirk vzhodnoazijskega porekla pri nas. Kot posebnost bodo izpostavljene golobje piščali in kletke za murenčke, skozi katere bodo otroci dobili vpogled v odnos in namen gojenja živali na Kitajskem ter ob enem tudi bolje spoznali posebnosti glasbene kulture Kitajcev, vezane na živalski svet.

 

Delavnico bomo zaokrožili z ogledom predmetov iz občasne razstave Pomorskega muzeja »Sergej Mašera« Piran - Kanček Daljnega vzhoda: Predmeti iz Vzhodne Azije v zbirkah pomorščakov, pri čemer se bodo otroci prelevili v detektive in na razstavljenih predmetih odkrivali živalsko motiviko.

 

Delavnica poteka v okviru projekta Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji (Oddelka za azijske študije FF UL in projekta Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti!, pri katerem se pod sloganom »Človek živali in žival človeku« znanstveniki, raziskovalci in umetniki posvečajo odnosu in soodvisnosti človeškega ter živalskega sveta in raziskovanju le-tega. 

 

Več na povezavi
https://humanistika.si/. 

 

Za delavnico je še nekaj prostih mest. Prijavite se lahko na telefonsko številko 05 671 0040 ali na elektronski naslov: bogdana.marinac@pommuz-pi.si

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.