Preskočite na vsebino

Vabilo na predstavitev knjigi dr. Miroslava Pahorja: Vse poti vodijo na morje in Samo morje je vedelo. Zbrani prispevki k slovenski pomorski zgodovini, 1. in 2. del

Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem in Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran vabita na predstavitev knjigi dr. Miroslava Pahorja: Vse poti vodijo na morje in Samo morje je vedelo. Zbrani prispevki k slovenski pomorski zgodovini, 1. in 2. del.

 

Predstavitev bo 30. marca ob 17.00, v predavalnici Levant 2 na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem v Kopru.

 

Miroslav Pahor velja za enega izmed utemeljiteljev slovenske pomorske zgodovine, v muzealstvu pa je bil vsebinski utemeljitelj Pomorskega muzeja v Piranu. Večino svojih številnih del je objavil v obliki člankov, doslej raztresenih v številnih revijah in časopisih. UP Fakulteta za humanistične študije in Pomorski muzej Piran sta združila moči ne le v počastitev spomina na izvirnega avtorja, temveč tudi z namenom, da bi zbrana dela spodbudila interes do pomorstva v slovenski zgodovini. Knjigo v dveh zvezkih bosta predstavila urednika Aleksander Panjek in Nadja Terčon.

 

Prof. dr. Aleksander Panjek je zaposlen na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem, in se ukvarja z ekonomsko in socialno zgodovino.

Dr. Nadja Terčon je muzejska svetnica, zaposlena v Pomorskem muzeju »Sergej Mašera« Piran, in se ukvarja z novejšo zgodovino pomorstva.

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.