Preskočite na vsebino

VAZ – Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

Oddelek za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran Vas v sredo 15. junija 2022 ob 17. uri vabijo v Infocenter Monfort (nekdanje skladišče soli) v Portorožu na odprtje razstave VAZ – Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji  in predstavitev knjige Podobe iz daljnih dežel: stare vzhodnoazijske razglednice v slovenskih zbirkah.

 

Razstava in knjiga sta nastali v okviru projekta VAZ – Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji, ki ga vodi Oddelek za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem in Znanstvenoraziskovalnim središčem Koper. Pri projektu sodelujejo še Pokrajinski muzej Celje, Narodni muzej Slovenije in Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran.
Razstavo in knjigo bodo predstavile dr. Nataša Vampelj Suhadolnik, dr. Chikako Shigemori Bučar, Bogdana Marinac in Tina Berdajs.
V knjigi so poleg zbirke razglednic popotnice Alme Karlin predstavljene predvsem zbirke pomorščakov avstro-ogrske vojne mornarice s poudarkom na albumu razglednic mornariškega superiorja Ivana Koršiča, ki ga hrani Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran.

Razstava bo na ogled do 20. julija 2022.

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.