Preskočite na vsebino

VABILO NA DRUGI PROMOCIJSKI DOGODEK PROJEKTA #BUTMUZ

V nedeljo, 17. 10. 2021, bomo med 11. in 17. uro v skladišču soli Grando v Portorožu v sklopu Občinskega praznika Piran predstavljali projekt #BUTMUZ in njegove rezultate. Dogodek bo ob 11. uri z nastopom odprla glasbena skupina Vruja, ki izvaja tradicionalno glasbo istrskega zaledja.

 

 

 

Pomorski muzej - Museo del mare »Sergej Mašera« Piran-Pirano je partner v projektu Mreža in virtualizacija butičnih muzejev podeželja Las Istre (#BUTMUZ), ki je sofinanciran v sklopu programa Strategije lokalnega razvoja »LAS Istre« s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Vodilni partner projekta je Občina Izola, partnerji pa so še Inštitut IRRIS za raziskave, razvoj in strategije kulture, družbe in okolja, Turistično združenje Izola ter Občina Ankaran.

 

Namen projekta je povezati in promovirati butične muzeje, ki se ukvarjajo z naravno in kulturno dediščino slovenske Istre, ter s pomočjo digitalizacije vzpostaviti virtualni muzej in oblikovati niz turističnih itinerarijev, ki bodo povečali privlačnost podeželja slovenske Istre in ga tudi preko pedagoškega gradiva približali vsem generacijam. Glavni projektni rezultati je virtualni muzej #BUTMUZ, kjer bo z opisi, fotografijami in videi predstavljenih več kot 300 artefaktov in lokacij kulturne ter naravne dediščine.

 

 

 

 

Vljudno vabljeni.

 

 

 

Za udeležbo na dogodku je potreben pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.