Drugi dogodek projekta: Solinarska kulinarika
Vljudno vabljeni v sredo, 21. julija 2021, v Muzej solinarstva, na predel Fontanigge v Krajinski park Sečoveljske soline na drugi dogodek projekta »Solinarska kulinarika«, ki bo posvečen predstavitvi in prikazu priprave polente na način, kot so ga pripravljale naše mame in babice.
Se spomnite poimenovanja posode, v kateri se je pripravljala polenta?
Imate morda lonec namenjen pripravi polente? Prinesite ga s seboj!
Veseli bomo srečanja in deljenja spominov z vami v Muzeju solinarstva. Vabljeni!
Program:
18:00 – 19:00
Ustvarjalne delavnice
Voden ogled po zbirki Muzej solinarstva
19:00 – 20:00
Predstavitev in prikaz priprave polente
Razstava posod namenjenih pripravi polente
Predstavitev publikacije Ženska veslaška skupina v Piranu oživlja tradicionalni beneški način veslanja / Le donne ripristinano la voga veneta a Pirano avtorice Amalie Petronio
Prevoz od vhoda v Krajinski park Sečoveljske soline na predelu Fontanigge do Muzeja solinarstva bo organiziran.