Preskočite na vsebino

Poletna muzejska noč v znamenju morja in daljnega vzhoda

Na Poletno muzejsko noč Vas v soboto, 17. junija 2017, vabimo v Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran na odprtje razstave ČEZ MORJE NA NEPOZNANI DALJNI VZHOD in spremljajoče prireditve:

Ob 19.00 na muzejskem vrtu na delavnici:
 

  • Ustvarimo svojo umetniško štampiljko v korejski pisavi pod vodstvom Hyeonsook Ryu (v sodelovanju z Oddelkom za azijske študije Filozofske fakultete v Ljubljani),
  • Glasbeni daljnogled, Zapojmo po japonsko, pod vodstvom Nagise Moritoki Škof (v sodelovanju z Oddelkom za azijske študije Filozofske fakultete v Ljubljani).

Ob 20.00  Predstavitev restavriranega muzejskega predmeta v sodelovanju z društvom ANBOT
Ob 21.00 odprtje razstave, ki jo bo z nastopom Nered na japonskem inštrumentu koto (Yatsuhashi Kengyo, 17. stoletje) popestrila Nagisa Moritoki Škof.

  


Sledilo bo orientalsko druženje s prigrizkom. Razstava, ki jo je pripravila muzejska svetnica in etnologinja Bogdana Marinac, z dokumenti, predmeti, fotografijami in pričevanji opisuje zgodovino stikov slovenskih pomorščakov z deželami in kulturami Daljnega vzhoda (Koreje, Kitajske, Japonske) od njihovega služenja v avstro-ogrski mornarici do Splošne plovbe Piran.

Razstava bo v Pomorskem muzeju na ogled do konca februarja 2018.

Za več informaciji: Bogdana.marinac@guest.arnes.si
Tel:  05 6710044

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.