Preskočite na vsebino

Predstavitev razstave »Prebivalci tvojega morja«

 

V sredo, 13. decembra 2023, sta na prijetnem večernem druženju biologinja in podjetnica Irena Fonda in mag. Jurij Kavčnik, ustanovitelja Zavoda YouSea iz Seče, predstavila razstavo podvodnih fotografij Boruta Furlana »Prebivalci tvojega morja«.

 

Poslanstvo zavoda je izobraževanje in ozaveščanje o biodiverziteti v slovenskem morju, fotografije pa nam razkrivajo izjemno slikovit svet favne v našem morju in nas pozivajo k spoštljivemu ravnanju z živim svetom in podvodnimi ekosistemi.

 

Na razstavi je predstavljen izbor 19 fotografij, med katerimi so nekatere na prvi pogled morda nekoliko manj barvite, a so od bliže zelo zanimive in tokrat razstavljene prvič. Vsaka predstavljena živalca pripada drugi taksonomski kategoriji, vse pa so iz piranskega ovodja – iz območja okrog Pirana ali Fiese. Enakovredno so predstavljene tako tiste redke, kot je npr. mehurčasti gološkrgar, ali zelo pogoste, kot je obročkasti samotarec. Fotografije prav vsaki od njih vdahnejo svoj karakter.

 

Na predstavitvi je bil navzoč tudi avtor fotografij Borut Furlan, ki je v sproščenem pogovoru z veseljem podelil tudi kakšno izkušnjo s fotografiranja.

 

Razstava bo na ogled v razstavišču Pomorskega muzeja v Monfortu do konca decembra 2023, nato bo, naslednje leto, v okviru projekta Modra šola, gostovala po osnovnih šolah.

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.