Preskočite na vsebino

Utrinki s Kulturnega bazarja

V četrtek, 12. oktobra 2023, je v Kopru potekal Kulturni bazar v regiji 2023, nacionalno bienalno strokovno usposabljanje.

Namen usposabljanja v regiji je zagotavljanje večje dostopnosti kakovostnih programov na področju kulturno-umetnostne vzgoje ter predstavitev vsebin s poudarkom na partnerskem povezovanju in sodelovanju različnih organizacij na posameznih ravneh družbe. Na njem je sodeloval tudi Pomorski muzej "Sergej Mašera" Piran.

 

Na Degustacijah muzejskih delavnic, ki so potekale v Pokrajinskem muzeju v Kopru, sta Maruša Bizjak in Ajda Purger predstavili pedagoške programe Pomorskega muzeja.

 

Na okrogli mizi z naslovom »Kako približati muzej srednjim šolam« je dr. Nadja Terčon predstavila dobre pedagoške prakse, ki že več kot dve desetletji nepretrgoma potekajo v Pomorskem muzeju v Piranu in so rezultat zglednega sodelovanja med Pomorskim muzejem in GEPŠ-Gimnazijo, elektro in pomorsko šolo Piran.

 

Na stojnici Skupnosti muzejev Slovenije v Taverni je ponudbo našega muzeja predstavila Leonora Kortnik.


Dogodek so organizirali: Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod RS za šolstvo in Mestna občina Koper, izvršni producent je bilo Gledališče Koper,  koproducent pa Cankarjev dom Ljubljana. Koordinatorka za muzejsko področje je bila Tjaša Miklavčič iz Pokrajinskega muzeja Koper.


 

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.