Preskočite na vsebino

Živalski motivi in materiali v zbirkah vzhodnoazijskega porekla v Sloveniji

Na občasni razstavi Kanček Daljnega vzhoda: Predmeti iz Vzhodne Azije v zbirkah pomorščakov v Pomorskem muzeju »Sergej Mašera« Piran je v torek, 3. 10. 2023, potekala delavnica Živalski motivi in materiali v zbirkah vzhodnoazijskega porekla v Sloveniji, ki jo je vodila dr. Klara Hrvatin z Oddelka za azijske študije Filozofske fakultete v Ljubljani.

Udeleženci delavnice, med katerimi so bili učenci iz Epicentra v Luciji s prostovoljci iz Španije in Belgije, so spoznali kitajske golobje piščali in kletke za murenčke ter prek njih posebnosti glasbene kulture na Kitajskem. Spoznali so tudi simboliko nekaterih živali, ki so jih v Vzhodni Aziji upodabljali na različnih predmetih in jih najdemo tudi na razstavljenih predmetih. Po občasni razstavi in drugih muzejskih zbirkah je učence popeljala avtorica razstave Bogdana Marinac.

 

Delavnica je bila izpeljana v sklopu Evropske_noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti in projekta Vzhodno-azijske zbirke v Sloveniji - Osiroteli predmeti, v katerem sodeluje Pomorski muzej Piran z Oddelkom za azijske študije FF v Ljubljani, ZRS Koper in Pokrajinskim muzejem Celje.

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.