Preskočite na vsebino

Mednarodni simpozij Osiroteli predmeti

V ponedeljek, 18. septembra 2023, je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani potekal mednarodni simpozij z naslovom Osiroteli predmeti: Teoretični in metodološki pristopi k raziskovanju vzhodnoazijskih predmetov.

Simpozij je v sklopu projekta Vzhodnoazijske zbirke 2: Osiroteli predmeti organiziralo Znanstvenoraziskovalno središče Koper v sodelovanju z Oddelkom za azijske študije Filozofske fakultete v Ljubljani, Pomorskim muzejem Piran in Pokrajinskim muzejem Celje.

 

Na simpoziju so sodelovali raziskovalci vzhodnoazijskih predmetov iz številnih evropskih držav, Vzhodne Azije in ZDA. Predstavljene pa so bile tudi raziskave predmetov, ki jih hrani Pomorski muzej Piran.

 

Dr. Chikako Shigemori Bučar je v svojem prispevku govorila o albumih razglednic iz Vzhodne Azije, ki jih hrani tudi Pomorski muzej Piran. Predmete pomorščakov je v svojem referatu z naslovom Težave in izzivi pri raziskavah provenienc omenjala tudi dr. Nataša Vampelj Suhadolnik. V referatu z naslovom Ali so vzhodnoazijski predmeti iz zbirk pomorščakov osiroteli, pa je o njih pripovedovala Bogdana Marinac.

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.