Preskočite na vsebino

Študenti Univerze na Primorskem UP FHŠ na obisku v Pomorskem muzeju Piran

V okviru gostovanja dostopne razstave »Zagreb in spe / Majhni predmeti - velike zgodbe«, avtorice Aleksandre Bugar iz Mestnega muzeja Zagreb, v Pomorskem muzeju "Sergej Mašera" Piran so študenti Univerze na Primorskem UP FHŠ 20. aprila 2023 obiskali Pomorski muzej in si ogledali razstavo.

Študente arheologije, ki poslušajo predmet Arheologija in javnost, ter tiste, ki aktivno sodelujejo pri študentskem projektu "Kulturna dediščina" (pod mentorstvom profesorjev doc. dr. Zrinke Mileusnić in izr. prof. dr. Borisa Kavurja), je po razstavi zelo natančno vodila avtorica Aleksandra Bugar. Obrazložila jim je koncept razstave, ki s pomočjo šestih predmetov prikazuje najzgodnejšo zgodovino območja današnjega mesta Zagreb še pred nastankom mesta.

 

Študenti so spoznali, da je mogoče z le nekaj predmeti povedati različne zgodbe o preteklosti. Na razstavi, ki je v veliki meri prilagojena osebam z oviranostjo, so na ogled tudi zelo zveste replike originalnih predmetov, ki si jih obiskovalci lahko dotaknejo. Študenti so izvedeli, za kakšne prilagoditve se lahko odločimo, da bo razstava dostopna širšemu krogu obiskovalcev. V okviru študentskega projekta bodo izkoristili novo znanje in zasnovali lastno razstavo o določenem arheološkem najdišču v Kopru.

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.