Preskočite na vsebino

Solinarska kulinarika - zaključni dogodek

Vljudno vabljeni v sredo, 29. septembra 2021 ob 17.00, v  Infocentru razstavišča Pomorskega muzeja v Monfortu, na zaključni dogodek projekta »Solinarska kulinarika«, organiziran v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine.

Program:

17.00  Prihod obiskovalcev

 

17.15 Pozdravni nagovori

Pomorski muzej "Sergej Mašera" Piran

Zavod za varstvo kulturne dediščine RS, enota Piran

Samoupravna skupnost italijanske narodnosti

 

17.30 Predstavitev projekta

PREHRANA V KOPRU IN NA NJEGOVEM PODEŽELJU OD ANTIKE DO KONCA 19. STOLETJA, nastal v sodelovanju Pokrajinskega arhiva Koper in Pokrajinskega muzeja Koper.

 

Sledila bo predstavitev aktivnosti, ki so se čez leto odvijale v okviru projekta Solinarska kulinarika, ki ga Pomorski muzej "Sergej Mašera" Piran organizira z Zavodom za varstvo kulturne dediščine, Samoupravno skupnostjo italijanske narodnosti Piran in Italijansko skupnostjo Giuseppe Tartini Piran.

-          Giorgina Rebol iz skupine Solinarske družine - "La Famea dei salineri" bo predstavila hrano, ki smo jo predstavili v letošnjem letu v okviru projekta Solinarska kulinarika

-          Predstavnik mladinskega združenja Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti bo prikazal video in fotografske posnetke iz dogodkov projekta. 

 

Zaključek s pogostitvijo in predstavitvijo nadaljevanja projekta.

 

 

Dogodek bo potekal v skladu s priporočili NIJZ za preprečevanje širjenja okužb z virusom SARS-COV-2. Vstop je prost. Zaradi omejitve števila obiskovalcev prosimo, da svojo udeležbo potrdite na telefonsko številko +386 56 730 140 ali elektronski naslov can.pirano@siol.net.

 

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.