Preskočite na vsebino

Muzejski svetnici dr. Nadja Terčon in Bogdana Marinac na sprejemu predsednika države Boruta Pahorja ob zahvali za delo z mladimi raziskovalci zgodovine

Dne 22. Junija 2021 je v Vili Podrožnik potekala slavnostna zaključna prireditev programa Mladi raziskovalci zgodovine, v sklopu katerega so na pobudo predsednika RS Boruta Pahorja mladi zgodovinarji v šolskem letu 2020/2021 raziskovali na temo Osamosvajanje Slovenije in dogajanje v takratnem obdobju.

 

Predsednik RS Borut Pahor je mladim raziskovalcem zgodovine podelil priznanja za njihovo raziskovalno delo, Komisiji za delo zgodovinskih krožkov pri ZPMS (Zvezi prijateljev mladine Slovenije) pa posebno zahvalo. Na prireditvi se je zbralo več kot 120 učenk in učencev ter njihovih mentoric in mentorjev iz vse Slovenije, ki sta jim predsednik Pahor, častni pokrovitelj programa v šolskem letu 2020/2021, in dr. Nadja Terćon, predsednica Komisije za delo zgodovinskih krožkov pri ZPMS, podelila priznanja za raziskovalno delo in zaključne naloge; zbrane pa je uvodoma pozdravila Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Dolgoletni članici Komisije sta tudi muzejski svetnici iz Pomorskega muzeja »Sergej Mašera« Piran, dr. Nadja Terčon in Bogdana Marinac.

 

Komisija za delo zgodovinskih krožkov pri ZPMS namreč neprekinjeno deluje že 52. leto. V njej sodeluje več kot 20 zgodovinarjev, sociologov, umetnostnih zgodovinarjev, arhivistov, konzervatorjev in etnologov iz različnih slovenskih kulturnih in znanstvenih institucij, med njimi je več doktorjev znanosti, ki svoj čas kot prostovoljci namenjajo delu z mladimi. Prizadevajo si pomagati mladim pri pravilnem raziskovanju, spoznavanju in razumevanju družbe in dogodkov v preteklosti ter hkrati skrbijo za popularizacijo znanosti in znanja ter ohranjanje in oblikovanje odnosa do kulturne dediščine.

 

Uradne povezave do dogodka:

 

SZJ : https://www.zpms.si/2021/06/22/szj-podeljena-priznanja-mladim-raziskovalcem-zgodovine/

 

Slike: https://www.facebook.com/ZPMSlovenije/posts/2291961204280169

 

Spletna stran: https://www.zpms.si/programi/mladi-raziskovalci-zgodovine/

 

Urad predsednika RS: https://www.up-rs.si/up-rs/uprs.nsf/objave/E7B64B3008A19CD8C12586FC003AF8FB?OpenDocument

 

 

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.