Preskočite na vsebino

ARHIV DOGODKOV 2015

Pred slovenskim kulturnim praznikom, 6. februarja 2015: predavanje Franca Cossutte Slovenski obmorski ribiči tržaškega primorja.

 

Galerija

 

 


19. februarja 2015: Vitrina meseca Izvir šumečega okusa - zgodba o keramični steklenici za mineralno vodo je bila posvečena izumitelju in potapljaču Alfredu Zajiču.

 

Galerija

 

 


Dopolnjeni zbirki tradicionalnega ladjedelništva in razvoja vodnih športov v Monfortu sta ponovno odprli vrata na Dan pomorstva, v soboto 7. marca 2015.

 

Galerija

 

 


Odprtje gostujoče razstave Pomorskega in zgodovinskega muzeja Hrvaškega primorja z Reke Dr. Franjo Kresnik - med spretnostjo in umetnostjo v sredo, 8. aprila 2015.


Ob otvoritvi razstave v Tartinijevi hiši sta na Kresnikovo in Tartinijevo violino zaigrala Krunoslav Marić in Črtomir Šiškovič. Razstava je v Pomorskem muzeju Piran bila na ogled do 24. maja 2015.

 

Galerija

 

 


Premierna predstavitev dokumentarnega filma SERGEJ MAŠERA v četrtek, 16. aprila 2015, v Pastoralno-kulturnem centru Georgios v Piranu. Film je nastal v produkciji dokumentarnega programa RTV Slovenija v režiji in po scenariju Radovana Čoka v sodelovanju s Pomorskim muzejem »Sergej Mašera« Piran.


Pred projekcijo filma smo v Pomorskem muzeju predstavili obnovljeno in dopolnjeno zbirko Slovenski pomorščaki 1918-1945.

 

Galerija

 

 


24. aprila 2015: otvoritev razstave TOMOS - zunajkrmni motorji, ki so osvojili svet, v zbirki Tradicionalno ladjedelstvo in razvoj vodnih športov v skladiščih soli Monfort v Portorožu. Razstavo sta predstavila kustos Uroš Hribar in Stevo Vujić (Društvo Tomos).

 

Galerija

 

 


29. maja 2015: predstavitev druge priložnostne znamke iz serije SLOVENSKE LADJE, na kateri je podoba prve čezoceanske ladje Splošne plovbe - tovorne parne ladje ROG.

 

Galerija

 

 


20. junija 2015: v okviru poletne muzejske noči: otvoritev razstave Rog - prva slovenska čezoceanska ladja in poveljnik Baldomir Podgornik

 

Galerija

 

 


7. oktober 2015: Javna obravnava predloga Odloka o razglasitvi tradicionalnega pridelovanja morske soli za živo mojstrovino državnega pomena.

 

Galerija

 

 


12. novembra 2015: Predstavitev knjige dr. Nadje Terčon »Usidrali smo se na morje« - vzpostavitev slovenskega pomorstva v letih 1945-1958.

 

Galerija

 

 


4. decembra 2015: Odprtje razstave Tartini 1692–1770 v Guvernerjevi palači Pomorskega in zgodovinskega muzeja hrvaškega primorja na Reki

 

Galerija

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.