Preskočite na vsebino

Vabilo na odprtje gostujoče dostopne razstave Zagreb in spe / Majhni predmeti - velike zgodbe

Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran  in Mestni muzej Zagreb vabita na odprtje gostujoče dostopne razstave Zagreb in spe / Majhni predmeti - velike zgodbe

v sredo, 5. 4. 2023 ob 12. uri, v razstavnem prostoru Pomorskega muzeja Piran, Cankarjevo nabrežje 3. 

Razstava avtorice, višje kustosinje, arheologinje Aleksandre Bugar, je, zasnovana kot pogled v zagrebško preteklost skozi le šest arheoloških predmetov in skozi šest različnih obdobij, od prazgodovine do zgodnjega srednjega veka. Sprehodi se skozi stoletja in kraje ter tako podoživlja mesto Zagreb in njegove nekdanje prebivalce. 

 

To je zgodba o Zagrebu, preden je to postal z ustanovnimi listinami, o Zagrebu le v ideji, o arheološkem »pramestu«, o katerem se ne ve veliko... Kot drobci preteklosti šest predmetov pripoveduje zgodbe in dopolnjuje mozaik - »Zagreb in spe «. 

 

Razstava je namenjena vsem obiskovalcem. Upoštevani so standardi tehničnih prilagoditev: višina razstavnih vitrin z originalnimi predmeti, replikami predmetov, ki se jih osebe s slepoto lahko dotaknejo, velikost pisave, skrajšane legende v Braillovi pisavi in v povečanem tisku ter legende v znakovnem jeziku.
 

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.