Preskočite na vsebino

Svet je lep!

 

Marca 2024 je v razstavišču Monfort vrvelo od ustvarjalne energije. Potekal je že enajsti ArtDownUP, tokrat pod geslom »Svet je lep!«.   

 

Namen projekta ArtDownUp je sicer spodbujanje kreativnosti, inkluzivnosti, umetniškega ustvarjanja in povezovanja ter senzibiliziranje najširše javnosti v preseganju predsodkov do drugačnosti. Udeleženci delavnic so bili posamezniki z oviranostjo različnih starosti iz vse Slovenije in zamejstva, učenci nekaterih obalnih osnovnih šol ter učenci Riverside School iz Londona. Tokratna tema se je osredotočala na osebna doživljanja, posameznike in pozitivna čustva.

 

Delavnice so potekale 13. in 14. 3., udeleženci pa so se lahko udeležili slikarske delavnice z Vaskom Vidmarjem, kjer so na platnu upodobili sebi ljubo osebo, ustvarjanja z glino pod vodstvom Nataše Požar Barut in Marka Perica, kjer so v glini upodobili čustva, in glasbene delavnice pod taktirko Maje Bjelica, članice združenja Muzofil, na kateri so med drugim na drugačen način spoznavali in peli ljudsko pesem »Marko skače«.

Udeleženci so navdušeno ustvarjali (nekateri so se posameznih delavnic udeležili celo večkrat), se spoznavali in povezovali ter si z zanimanjem ogledovali tudi samo skladišče soli Monfort in muzejske vsebine.

 

Ustvarjena slikarska dela in izdelki iz gline so bili nato konec marca prikazani na razstavi v zbirki ladjedelništva. Ob otvoritvi so učenci in učitelji Centra za komunikacijo sluh in govor pripravili plesno in glasbeno točko, učenci pa so z veseljem prihajali na ogled svojih umetnin in umetnin prijateljev.

 

Organizator projekta je bil Center za komunikacijo, sluh in govor Portorož v sodelovanju s Pomorskim muzejem »Sergej Mašera« Piran, udeleženci pa so prihajali iz CKSG Portorož, Riverside School London, Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan, Varstveno delovnega centra Koper, Osnovne šole Šmarje pri Kopru in Osnovne šole Lucija.


Fotografije delavnic: Veruš Villangó
Fotografije razstave: Franco Juri

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.