Preskočite na vsebino

Potopljene skrivnosti

Ob prihajajočem prazniku slovenske kulture vas vabimo na predstavitev Potopljene skrivnosti.

 

Naš gost bo Andrej Voje, podvodni fotograf in snemalec, že sodelavec TV SLO in revije National Geographic, ki nas bo popeljal v globine Jadranskega morja in nam predstavil skrivnosti potopljenih ladij in avionov, ki so svoj zadnji pristan dočakali v morskih globinah. Ker pri svojem raziskovanju morja sodeluje tudi s podvodnimi arheologi, nam bo predstavil tudi njihova odkritja.

 

Vabimo vas v torek, 7. februarja 2023, ob 17. uri v razstavišče Pomorskega muzeja Piran, v Infocenter Monfort - Obala 8, Portorož.

 

 

Andrej Voje je uveljavljen podvodni fotograf in snemalec. Podvodni fotoaparat ga je spremljal že na njegovih prvih potopih pred 30-imi leti, v zadnjih letih pa je podvodni fotoaparat zamenjala podvodna kamera. Svoje podvodne dogodivščine je delil z bralci večine slovenskih revij in časopisov, sodeloval pa je tudi s TV Slovenija kot zunanji sodelavec oddaje Med valovi. Dvakrat je svoje fotografije delil tudi z bralci ugledne revije National Geographic. Uredništvo slednje mu je za zgodbo "Abstraktne podobe" podelila naziv Best Edit - najboljša zgodba meseca v vseh jezikovnih različicah revije National Geographic. Svoje fotografije je razstavljal na številnih razstavah tako v Sloveniji kot v tujini. Je tudi prejemnik nekaj nagrad na različnih podvodnih festivalih v tujini. V zadnjem obdobju s podvodnimi projekcijami gostuje v številnih krajih po Sloveniji.

 

 

 

 

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.