Preskočite na vsebino

Predstavitev knjige »Nekoč je v Piranu stal dvižni most«

 

28. septembra 2021 je predstavljena nova knjiga Nekoč je v Piranu stal dvižni most, ki jo je izdal Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran. Njen avtor je priznani strokovnjak za mostove Gorazd Humar. V knjigi je na enem mestu zbrano vse, kar je bilo doslej znanega o mostu. Dodani so digitalni  modeli  izgradnje in zgradbe mostu, ki jih je izdelal  Danijel Rebolj. 

 

O knjigi, zgodovini mostu ter njegovem nastanku in koncu so spregovorili  avtor Gorazd Humar, direktor Pomorskega muzeja Piran Franco Juri in dr. Nadja Terčon iz Pomorskega muzeja Piran ter arhivistka Mirjana Kontestabile Rovis iz Pokrajinskega arhiva Koper. Ta je vsem prisotnim pokazala originalni dukal (gradbeno dovoljenje), ki ga hrani piranski arhiv, s katerim je beneški dož  leta 1578 dovolil izgradnjo piranskega mosta. 

 

Knjigo so dopoldne predstavili na tiskovni konferenci v razstavišču Monfort, zvečer pa še na uradni predstavitvi v Kulturno pastoralnem centru Georgios v Piranu.  

 

Predstavitev dogodka in knjige v reportaži TV Capodistria, 24.10.2021, od 8min 05 sec: https://4d.rtvslo.si/arhiv/istria-e-dintorni/174816556

Prijava na e-novice

Obveščanje o novostih, itd.
Več o obdelavi osebnih podatkov in svojih pravicah najdete tukaj.